Privacybeleid


Uiteraard hecht Animals First waarde aan uw vertrouwen. Het beschermen van uw gegevens en het respecteren van uw recht op privacy en informatie bij het verzamelen, verwerken en gebruiken van uw persoonsgegevens is dus erg belangrijk voor ons. De volgende informatie is bedoeld om u snel en eenvoudig een overzicht te geven van de gegevens die we over u verzamelen en verwerken in verband met uw gebruik en bezoek gebruik op animalsfirst.nl.

Veiligheid boven alles. Om uw online winkelproces zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben we bepaalde gegevens van u nodig. Alle gegevens die u bij ons achterlaat, slaan we via een veilige SSL-verbinding op in onze beveiligde database. Dit betekent dat slechts een aantal vertrouwenspersonen toegang heeft tot deze database. Wie dus niets met uw gegevens te maken heeft, kan hier ook niet bij. We beloven u plechtig dat we de informatie alleen intern gebruiken en dat er zonder uw toestemming of andere wettelijke grondslag niets wordt doorgespeeld aan derden voor commerciële of andere doeleinden. Een veel voorkomende vraag is hoe het dan zit met gegevens waar een derde partij bij betrokken is, zoals betaal- of adresgegevens. Deze informatie wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden en is er alleen om uw bestelling succesvol af te kunnen ronden. Deze informatie wordt te allen tijden versleuteld verzonden. Wij werken samen met partijen die werken volgens de internationale veiligheidsstandaarden en leggen al onze samenwerkingen nadrukkelijk vast met een verwerkersovereenkomst.
Wij hebben informatie van u nodig onder andere op basis van gerechtvaardigd belang. Dit klinkt chique, maar is eigenlijk vrij simpel. We zijn namelijk een webwinkel ( bezoek ook eens onze mooie dierenspeciaalzaak in Wassenaar) vol mooie producten. Die willen we liever niet voor onszelf houden. We moeten dan natuurlijk wel laten weten dat we er zijn en daarom maken we gebruik van direct marketing. Daarnaast hebben we gegevens van u nodig om uw bestelling succesvol bij u af te leveren. Deze gegevens verwerken we dan ook ter uitvoering van de koopovereenkomst die we met u aangaan, als u een bestelling in onze webwinkel plaatst. Om met elkaar in contact te blijven over ons aanbod en service, vragen we informatie van u om u ook na de aankoop nog te kunnen bereiken. Zo hopen we dat u met veel plezier nog eens een aankoop bij ons doet. Voor dit laatste vragen we natuurlijk wel eerst om uw toestemming. Om precies te zijn kunnen we de volgende informatie van u verwerken:

  • Voor en achternaam: wij willen u graag persoonlijk kunnen aanspreken.
  • Adres en woonplaats: wij moeten natuurlijk wel weten waar onze mooie producten naar toe gestuurd dienen te worden.
  • E-mailadres: via juw e-mailadres kunnen we u op de hoogte houden van uw bestelling en kunt u zichzelf abonneren op onze nieuwsbrief. Zo bent u er zeker van dat u geen nieuwtje van Animals First meer mist. Daarnaast kunnen we u ook zo contacteren mocht ju hebben deelgenomen aan een winactie en een prijs hebben gewonnen.
  • Telefoonnummer: mocht het gebeuren dat we u snel moeten bereiken, willen we graag kunnen bellen of whatsappen. Zo krijgen we nu eenmaal sneller contact dan via e-mail en worden eventuele issues nog sneller opgelost.
  • Betaalgegevens: uw bestelling betalen is noodzakelijk om tot uitvoering over te gaan en dit loopt via onze beveiligde betaalomgeving. We hebben uw gegevens nodig om te kunnen koppelen met onze betalingspartners als iDeal en PayPal . Uiteraard zijn we kritisch op onze betalingspartners.
  • IP adres: uw IP-adres wordt opgeslagen bij het plaatsen van een order. Via uw IP-adres kunnen we u herkennen op de animalsfirst.nl. Op deze manier onthouden we uw voorkeuren op basis van uw klikgedrag en kunnen we u een passend advies geven. 
  • Sollicitatie gegevens: als je bij ons wilt komen werken of stagelopen moeten we natuurlijk weten met wie we te maken hebben en waarom we jou zouden moeten aannemen.
  • Overige gegevens: informatie die u ons geeft wanneer u contact met ons opneemt, een review schrijft of deelneemt aan een klanttevredenheid- of marktonderzoek
  • Gegevens die we verzamelen via cookies zoals website- en klikgedrag: om de functionaliteiten op onze website aan te kunnen bieden en inzicht te krijgen in het gedrag van bezoekers. Zie voor meer informatie hierover ons cookiestatement
Dat is niet in één zin uit te leggen en daarom geven we hieronder een overzicht van wat we precies met uw gegevens doen en wanneer we wat precies gebruiken. Wij gebruiken uw gegevens voor de volgende doeleinden:

  • Het beantwoorden van vragen en verzoeken over producten (via chat, e-mail, WhatsApp, social media) via onze klantenservice;
  • Het mogelijk maken om reviews te schrijven over onze producten en deze te publiceren op onze website;
  • Het aanmaken van een account 
  • Het afhandelen van een bestelling (levering, betaling en contact);
  • Het mogelijk maken om deel te nemen (en hopelijk te winnen!) aan winacties;
  • Het bieden van de verschillende functionaliteiten op onze website, het verkrijgen van inzicht in het bezoekersgedrag en het verbeteren van jouw advertentieaanbod door het plaatsen van cookies;
  • Het bieden van een gepersonaliseerde beleving van de website, advertenties en de nieuwsbrief;
  • Het uitnodigen voor en/of deelnemen aan een klanttevredenheid-of marktonderzoek;
  • Het overwegen van jouw sollicitatie voor een vacature of stage wanneer je bij ons solliciteert;
  • Het toesturen van een nieuwsbrief met informatie over onze (nieuwe) producten en aanbiedingen;
U kunt ons bereiken via telefoon, mail, Facebook en Google+. Om u zo snel mogelijk te kunnen helpen, bewaren we uw gegevens (naam, e-mailadres, telefoonnummer, IP-adres en inhoud van uw bericht) en maken we aantekeningen over ons contact in ons systeem. Mocht het gebeuren dat u via social media contact opneemt met onze klantenservice, dan bewaren we het bericht en uw accountnaam zodat we op uw bericht kunnen reageren. Deze gegevens hebben wij nodig om contact met u op te nemen, omdat u ons gevraagd heeftt om uw contactverzoek in behandeling te nemen. Wij bewaren deze informatie totdat we zeker weten dat u tevreden bent met onze reactie en tot drie maanden daarna. Op deze manier zorgen we ervoor dat u uw verhaal niet twee keer hoeft te vertellen en komen we sneller tot de juiste oplossing. U helpt ons dan weer om onze service te verbeteren, want we leren veel van u als klant. Telefoonopnames bewaren wij 30 dagen, tenzij we een wettelijke verplichting hebben om een gesprek langer te bewaren. De opnames gebruiken we uitsluitend voor de verbetering van onze klantenservice.
Wanneer u bij ons een bestelling plaatst, gebruiken wij uw persoonsgegevens om deze netjes af te kunnen handelen. Wij mogen uw persoonsgegevens dan aan onze bezorgpartner geven om de bestelling bij u te laten bezorgen. Voor het behandelen van uw bestelling gebruiken wij de volgende persoonsgegevens:

  • NAW gegevens
  • factuuradres
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • Betaalgegevens
  • IP-adres


Deze gegevens hebben wij nodig vanwege het contract dat we met u sluiten. Wij bewaren deze informatie tot uw bestelling is afgerond. Uw factuurgegevens bewaren we tot 7 jaar omdat wij dat wettelijk verplicht zijn (fiscale bewaarplicht). Mocht u bij het plaatsen van een bestelling een account bij ons aanmaken of u inschrijven voor de nieuwsbrief, dan bewaren we uw gegevens zolang als nodig is voor die doeleinden.
U kunt zich bij ons inschrijven voor de Animals First nieuwsbrief. Op deze manier blijft u op de hoogte van de laatste trends die bij uw dier passen en weet u alle acties en nieuwtjes rondom Animals First. De nieuwsbrieven worden opgesteld op basis van uw gegevens, zoals vorige bestellingen, klikgedrag of het profiel dat u op onze website hebt aangemaakt via Mijn Animals First. Uw e-mailadres of woonadres wordt alleen met uw toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees. Uw e-mailadres of woonadres bewaren we voor de nieuwsbrief totdat u zich hiervoor uitschrijft. Mocht u zichzelf ingeschreven hebben, maar wilt u liever niet meer op de hoogte gehouden worden? Meld u dan af via de uitschrijflink onderaan iedere nieuwsbrief. We zullen u dan wel missen!
Als u mee wilt doen met een van onze winacties kan het zijn dat we vragen naar uw naam, adres, e-mailadres of socialmedia-account. Op deze manier kunnen we u bereiken als u een van de gelukkige winnaars bent en meten we ook gelijk de respons op onze acties. Deze gegevens hebben wij nodig om contact met u op te nemen, omdat u ons gevraagd heeft om uw deelname in behandeling te nemen. Wij bewaren deze informatie totdat de actie is afgelopen en drie maanden daarna. Zo kunnen we bij vragen over de actie na afloop hiervan uw informatie er makkelijk bij pakken.
We willen u graag voorzien van een passend advies en daar moeten we u iets beter voor leren kennen. Om persoonlijke aanbiedingen te kunnen geven, onthouden we uw online gedrag en weten we waar u vandaan komt. We kijken hiervoor naar cookies en je IP-adres, maar ook naar wat u eerder bij ons gekocht hebt. Dit doen we op basis van uw toestemming. Vervolgens kunnen wij gepersonaliseerde aanbiedingen en gepersonaliseerde content op de website tonen, die aansluiten bij uw interesses en aankoopgeschiedenis. Ook onze nieuwsbrief kunnen wij op deze manier voor u personaliseren. Voor het verzamelen van informatie voor personalisatie van de website en advertenties via cookies vragen wij uw toestemming. U kunt deze toestemming weigeren door onze cookies niet te accepteren en daarnaast op ieder moment intrekken door de cookies te verwijderen en/of door contact met ons op te nemen met onze klantenservice. We bewaren de gegevens voor personalisatie zolang u klant bij ons bent.
Wij doen er alles aan om u een ultieme shopervaring te bieden bij Animals First, maar helaas zien we niet altijd of dit gelukt is. Het is mogelijk dat we u per e-mail vragen om deel te nemen aan een vrijblijvend klanttevredenheid- of marktonderzoek. Dat doen we op basis van uw toestemming. Deelname is niet verplicht, maar het helpt ons wel erachter te komen hoe wij onze service nog beter kunnen maken of ervoor kunnen zorgen dat onze producten nog beter op uw wensen aansluiten. Als u deelneemt aan het onderzoek verwerken wij de respons die u op het onderzoek geeft en uw ingevulde persoonsgegevens. Wij bewaren de gegevens totdat het onderzoek is afgerond. Het kan zijn dat we een extern bureau vragen om het onderzoek voor ons uit te voeren. In dat geval maken we met hen strikte afspraken over wat ze met uw persoonsgegevens mogen doen. Wij bewaren de gegevens totdat het onderzoek is afgerond.
We gaan graag de samenwerking met andere personen en partijen aan om samen nog meer succes te behalen. Om je aanmelding als publisher of blogger in overweging te nemen hebben wij uw naam, contactgegevens en je bedrijfsgegevens of socialmedia-gegevens nodig. Deze gegevens verwerken wij ter voorbereiding van de samenwerkingsovereenkomst die we mogelijk met u aangaan. Als we gaan samenwerken bewaren we uw gegevens zolang de overeenkomst loopt. Mochten we de overeenkomst niet met u aangaan bewaren we je gegevens niet.
Uw gegevens worden mogelijk doorgegeven aan de volgende derde partijen:

  • Betaaldienstverleners;
  • Review- of onderzoekplatforms voor webshops;
  • Belastingdienst
  • Cookiepartijen
  • ICT-dienstverleners zoals hostingproviders en websiteontwikkelaars.


Met uitzondering van de hierboven genoemde partijen geven wij uw persoonsgegevens onder geen voorwaarde aan andere bedrijven of instellingen, behalve als wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf).
Dit privacystatement is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Wij raden u dan ook aan om de privacyverklaring van deze websites te lezen voordat u van deze websites gebruikmaakt
Wanneer onze webwinkel wijzigt, moeten wij natuurlijk ook het privacystatement aanpassen. Let dus altijd op de datum bovenaan dit statement en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen wijzigingen per e-mail aan u door te geven
U bent de baas over uw eigen gegevens. Dit betekent dat u de volgende rechten hebt: Uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen; Inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben; Het laten corrigeren van fouten; Het laten verwijderen van (verouderde) persoonsgegevens; Intrekken van toestemming; Het beperken van uw gegevensverwerking; Uw persoonsgegevens in digitaal leesbaar standaardformaat verkrijgen om deze over te dragen; Bezwaar maken tegen een bepaald gebruik; Het recht met betrekking tot automatische besluitvorming en profilering, oftewel het recht ons te vragen hoe beslissingen tot stand zijn gekomen en na te laten gaan of deze beslissingen terecht zijn.  Wil u uw persoonsgegevens inkijken? Of wilt u misschien iets wijzigen of laten verwijderen uit ons systeem? Geen probleem, dat is uw goed recht. Uw persoonlijke gegevens kunt u inzien of wijzigen in mijn Animals First. Mocht u nog vragen hebben of wilt u uw gegevens definitief laten verwijderen, neem dan contact op met onze behulpzame klantenservice. Let op dat u altijd duidelijk aangeeft wie u bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen. Wij zullen in principe binnen 7 dagen aan uw verzoek voldoen. Deze termijn kan echter worden verlengd als het verzoek complex is. Als wij deze termijn verlengen, zullen wij u daarvan tijdig op de hoogte stellen.
Animals First Stadhoudersplein 23 2241 EA Wassenaar Telefoonnummer: KvK nummer: 65049764 Vestigingsnummer: 000033807426 BTW nummer:
Als u vindt dat wij u niet op de juiste manier helpen, dan horen wij het natuurlijk graag als eerste. Neem dan alsjeblieft contact op met onze klantenservice zodat zij u kunnen helpen. Daarnaast heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. In Nederland heet deze de Autoriteit Persoonsgegevens.